Urheiluhieronta

Miten urheiluhieronta eroaa klassisesta hieronnasta?
Urheiluhieronta eroaa eniten klassisesta hieronnasta siten, että hierontaotteita sovelletaan monipuolisemmin ja yksilöidään hoitamista. Mobilisoidaan pehmytkudosta, käytetään faskiatekniikoita, tehdään venytyksiä, käsitellään lihasta esivenytyksessä tai voidaan käsitellä lihasta kuormituksen aikana sekä mennään todella tarkasti lihaksen lähtö- ja kiinnityskohtiin. Hoidetaan paljon urheilun ja työn tuomia kuormitus tai rasitusvammoja.
Työssään Olli Hakkarainen pyrkii löytämään syyn siihen minkä vuoksi esimerkiksi niska-hartiaseutu kipeytyy tai miksi alaselkä on jatkuvasti kipeä. Esimerkiksi huono työasento, jatkuva yksitoikkoinen kuormitus tai harjoittelu ja vastavaikuttajalihasten heikkous voivat olla syytekijöinä.
Mitä on urheiluhieronta?
Moni mieltää urheiluhieronnan todella kivuliaaksi ja raa´alla voimalla tehtävää käsittelyä. Urheiluhieronta on opitun soveltamista. On kyseessä sitten kilpailuun valmistuva urheilija, työkuormituksesta kipeytyneet hartiat, ylikierroksilla käyvä keho tai lihakset eivät palaudu normaaliin tapaan. Kaikissa näissä tilanteissa on erilainen tapa lähteä hoitamaan. Tarvittaessa mennään tarkasti kovilla otteilla pienelle alueelle tai käydään laajemmilla otteilla kevyesti, jotta tulevan päivän harjoittelusta tai kilpailusta saadaan maksimaalinen teho irti.
Kuka voi hakeutua hierontaan?
Nuori, työikäinen, eläkeläinen, aktiiviliikkuja, kilpaurheilija yms. Kuka tahansa voi hakeutua hierontaan vaikka puhutaankin urheiluhieronnasta. Jokainen hoito tehdään yksilöllisesti ja pyritään löytämään juuri sinulle sopivat tekniikat, jotta saadaan hoidosta paras mahdollinen lopputulos.
Kihy Klinikalla urheiluhierontaa soveltaa Olli Hakkarainen.

KiHy Klinikka: Jyväskylän Kiropraktiikka & Hyvinvointiklinikka: Kiropraktikko, Fysioterapeutti, Urheiluhieroja, hieronta Jyväskylä.