Anne Leikas

Olen syntynyt Jyväskylässä vuonna 1977.

Koulutukseni on fysioterapeutti ja liikuntatieteiden maisteri, pääaineenani liikuntafysiologia. Fysioterapiassa äitiysfysioterapian ja lantionpohjan fysioterapian pariin päädyin omien raskauksieni jälkeen. Minulla on siis kaksi kouluikäistä lasta ja vapaa-aikanani nautin monenlaisesta liikunnasta, vaikka taustaltani olen palloilija.

Oma yritys on toiminut vuodesta 2015 ja yhteistyö KIHYjkl:ssä vuodesta 2018. Oma mielenkiinto ja erityisosaaminen on äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiassa, missä on hienoa pystyä auttamaan kaikenikäisiä naisia.

Äitiysfysioterapia yhdistää ryhdin, hengityksen, lantionpohjan, lihasten aktivoitumisjärjestyksen, yliaktiivisten lihasten rentouttamisen ja heikosti aktivoituvien harjoittamisen/aktivoinnin, kalvorakenteet, tarvittaessa arpien hoidon (sektio- ja episiotomia), kuormituksen jakautumisen kehossa sekä nousujohteisen harjoittelun. Lisäksi kiinnitän huomiota äidin voimavaroihin, hormonitoiminnan vaikutukseen palautumisessa, ravinnon ja levon merkitykseen ja vaikutukseen harjoittelussa.

Lantionpohjan fysioterapeuttina voin auttaa lantionpohjan ongelmissa, kuten lantionpohjan lihasten tunnistamisessa ja harjoittelussa (synnytyksen tai leikkausten jälkeen tai muussa elämänvaiheessa),
virtsan- ja/tai ulosteenkarkailussa, laskeumissa, lantionpohjan ja lantion kiputiloissa sekä episiotomia-arpien käsittelyssä.

Aiempaa fysioterapeutin työkokemusta löytyy Keski-Suomen keskussairaalasta Fysiatrian poliklinikalta ja Fysiatrian osastolta mm. leikkauspotilaiden sekä kroonisten selkä- ja niskakipuisten parista sekä Kuntoutus Peurungasta pääasiassa vaikeavammaisten sekä sotaveteraanien- ja invalidien parista. Lisäksi olen työskennellyt Terveystieteen laitoksen projekteissa Jyväskylän yliopistossa ja hyvinvointiasiantuntijana AinoHealthissä.

Nettisivut: https://www.hyvinvointianneleikas.fi/


KiHy Klinikka: Jyväskylän Kiropraktiikka & Hyvinvointiklinikka: Kiropraktikko, Fysioterapeutti, hieronta Jyväskylä.